Hvordan vælger man det rigtige webhotel?

Hvordan afgør vi, om et webhotel er godt? Har båndbredde og disklagringsfunktioner stadig betydning i disse dage? Hvilken type hosting service skal du vælge? I denne artikel kigger vi på nogle af de spørgsmål, som uundværligt dukker op, når man skal vælge et webhotel til sin hjemmeside.

Du får her en god checkliste at starte ud fra:

  1. Kend dine hosting behov
  2. Undersøg pålidelighed og oppetidsgarantier
  3. Undersøg webhotellets opgraderingsmuligheder
  4. Kontroller alle hostingfunktioner (f.eks. antal tilladte tillægsdomæner) baseret på dine behov
  5. Tjek priserne på både tilmelding og fornyelse og evt. opsigelse
  6. Kontroller webhotellets kontrolpanel
  7. Læs hostingfirmaets ToS (Terms of Service) for at finde ud af mere om server forbrugspolitik, evt. deaktivering af service etc.
  8. Andre understøttende funktioner (f.eks. sikkerhedskopiering, miljøvenlighed osv.)

 

Nogle af punkterne kræver lidt yderligere uddybning:

Ad 1 Kend dine hosting behov

Det er vigtigt at kende sit behov: Hvor meget plads har man brug for? Forventes der mange eller få besøgende på hjemmesiden? Kræver siden mange serverressourcer så som f.eks. ram og cpu? Kører du software på siden, som stiller specielle krav til serverens underliggende systemer, som f.eks. PHP version el.lign.?

Ad. 2 Undersøg pålidelighed og oppetidsgarantier

Er det en privat hobby hjemmeside du er ved at lave? Eller er det en hjemmeside til et firma? I det førstnævnte tilfælde kan du måske nok tåle, at serveren ikke har 100% oppetid, men måske en gang i mellem er lidt ustabil. Er det til et firma vil kravet til pålidelighed uden tvivl nok være større!

Ad. 3 Undersøg webhotellets opgraderingsmuligheder

Har du planer/forventning om, at din hjemmeside å sigt vil vokse og måske tiltrække fere besøgende? Så kan det være vigtigt at sikre sig, at du har mulighed for at opgradere dit webhotel i takt med, at behovet opstår.

Ad. 4 Kontroller alle hostingfunktioner (f.eks. antal tilladte tillægsdomæner) baseret på dine behov

Har du planer om at drive flere hjemmesider? Så kan det være en fordel, at du får et webhotel, som giver mulighed for dette. Så slipper du for at investere i mere end et webhotel.

Ad. 5 Tjek priserne på både tilmelding og fornyelse og evt. opsigelse

En række webhoteller opkræver gebyrer i forbindelse med bestilling, fornyelse, opsigelse etc., mens andre slet ingen gebyrer har.

Ad. 6 Kontroller webhotellets kontrolpanel

Har du specielle krav til webhotellets kontrolpanel er det en god idé at undersøge om det webhotel du kigger på opfylder disse krav, inden du bestiller.

Ad. 7 Læs hostingfirmaets ToS (Terms of Service) for at finde ud af mere om server forbrugspolitik, evt. deaktivering af service etc.

Det er altid en god idé at gennemlæse hosting firmaets regler inden du bestiller et webhotel. Der kan jo dukke ting op, som man ikke synes er rimelige.

Ad. 8 Andre understøttende funktioner (f.eks. sikkerhedskopiering, miljøvenlighed osv.)

Tag et kig på hvilke funktioner du får med i prisen, når du køber webhotel. Backup er altid vigtigt – men måske er det en funktion du skal betale ekstra for. Der kan være mange andre muligheder – så kig listen over funktioner godt igennem.

 

Der er meget at holde øje med, hvis man er ny i faget om hjemmesider og ikke besidder det store overblik over muligheder og faldgruber, når man skal have sig et webhotel. Det kan derfor være en god idé at alliere sig med en bekendt, som har den rigtige viden. Man kan også benytte sig af en side som f.eks. webhotel-portalen.dk, som har gjort det utrolig let at sammenligne de fleste af de populære danske webhoteller, så man hurtigt kan danne sig et overblik over de fleste af mulighederne.

 

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *