Fordele og ulemper ved varmepumper

Varmepumper kan hjælpe forbrugerne med at spare på energien. Men varmepumperne har dog også deres begrænsninger. For det første har de en tendens til at være forholdsvis ineffektive i klimaer, hvor udetemperaturen falder regelmæssigt nær eller under frysepunktet. Dette er dog noget, som der konstant arbejdes på at forbedre. Ineffektiviteten skyldes, at det flytte varme fra et meget koldt område til et varmere område, forbruger mere energi, end at flytte varmen mellem to områder med en mere moderat temperaturforskel. Der er også mere varme til rådighed udenfor i et moderat klima end i et koldt klima.

Det er vigtigt at bemærke, at selv i et koldt klima er der stadig varme at hente i den ydre luft, men at varmepumpen skal arbejde hårdere for at udvinde den tilgængelige varme og pumpe den indenfor. Der kræves supplerende energi for at få varmepumpen til at producere tilstrækkelig varme til at varme dit hjem komfortabelt, når temperaturen falder under frysepunktet, og det er i sagens natur ikke så godt.

Varmepumper giver en anderledes varme

Varme produceret af varmepumper er ikke så intens, som varme produceret af et gas- eller oliefyr. Folk, der er vant til de mere traditionelle opvarmningsformer, kan nogle gange opleve ubehag ved den mildere varme, der produceres af varmepumperne. Andre mennesker foretrækker varme produceret af varmepumper, fordi varmepumper er gode til at distribuere varme jævnt i hele huset, hvilket betyder, at der ikke er kolde pletter.

Supplerende opvarmning

Inden du installerer en varmepumpe, skal du overveje, hvilken type supplerende eller reserveopvarmning du muligvis skal bruge, når varmepumpen ikke kan fungere effektivt. Mange varmepumper bruger supplerende elektrisk opvarmning, men du kan også bruge andre former for backup/supplement.

Uanset hvilket type varmesystem der er almindeligt i dit område, er det sandsynligvis den mest effektive og omkostningseffektive backup metode. Du kan altid ringe til dit lokale energiselskab for at få oplysninger.

Varmepumpen som klimaanlæg

En varmepumpe fungerer fint som klimaanlæg. Jordvarmepumper er ofte bedre affugtere end normale klimaanlæg, fordi disse systemer typisk har en større, flad returspole, som affugter mere luft end den tilsvarende spole i et klimaanlæg. Luftvarmepumper har omtrent samme affugtningsmuligheder som klimaanlæg. Hvis du har behov for enten befugtning eller affugtning, skal du tage højde for dette, når du vælger varmepumpe.
Som det ses ovenfor er der en række fordele og ulemper ved brugen af varmepumper. Læs mere på varmepumpeoversigten.dk for at lære mere om, hvad du skal kigge efter, når du køber en varmepumpe.

 

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *