Danskerne elsker brætspil, og med god grund

På en kedelig regnfuld søndag, dropper mange danskere gåturen i skoven, og nyder hyggen indendørs. Her er mange ting at lave. Men kigger man på statistikkerne er det helt klart, at danskerne elsker brætspil. Denne meget populære aktivitet findes i så mange udgaver, og til så mange aldre, at du næsten kan være med fra fødslen, til du forlader plejehjemmet. Der er brætspil i alle prisklasser og til alle humør, og det er en fantastisk ting, som man endelig ikke skal tage for givet.

Hyggeonkel.dk er et af de steder, som i stor grad oplever, at danskernes lyst til de populære brætspil veksler i takt med vejret udenfor. I de regntunge måneder og i vintermånederne er det helt tydeligt, at brætspil stadig er en yderst populær beskæftigelse i de danske hjem på trods af tv, Internet, computere og smartphones.

Danskerne elsker brætspil grundet konkurrencen i det

Er det i dag man vinder over hele familien? Eller vil det gå den anden vej? Det ved man aldrig, men ingen vil lade tvivlen komme til gode. Det forklarer en del af det faktum, at danskerne elsker brætspil. De er nemlig rendyrkede konkurrencemennesker, både i klassisk sport, men bestemt også hjemme på sofabordet, hvor brætspillet typisk spilles. Konkurrencen kører på tværs af aldersgrupper, og det er noget af det, som gør det rigtig interessant. Spiller du fodbold i haven, vil faderen altid have en fordel, hvis han spiller med sine to sønner på 4 og 6 år. Han er nemlig større og dygtigere. Det er muligvis også tilfældet i brætspil, men der kan sønnerne stadig sagtens være med. Meget handler nemlig også om held, og at være en anelse snu, og der kan børn være lige så gode, som deres forældre. Børn er også gode til at genkende mønstre, så er man først kommet i gang med et spil, burde de hurtigt fange de mange aspekter af det. Det kan virkelig sætte fut i søndagen der hjemme, og den største udfordring bliver måske, at finde det helt rette brætspil, blandt de mange muligheder. Det kan i princippet være en konkurrence i sig selv.

Enkelte brætspil, som eksempelvis skakspil, har også fundet vej til både klubber og deciderede turneringer. Så det er absolut ikke alle brætspil, som udelukkende bruges i familiære omgivelser, når der skal slappes af og hygges. Men det hører dog til undtagelsen, at brætspil dyrkes under de mere formaliserede former. Som oftest er det noget, som foregår under mere private forhold.

Danskerne elsker de mange forskellige brætspil

Der er flere brætspil end de fleste kan tælle på alle familiens hænder. Hvis du besøger en butik med spil, vil du opdage, at udvalget er enormt, og mulighederne derfor også er mange. Det forklarer hvorfor danskerne elsker brætspil, der er nemlig en masse forskellige at gå i krig med. Dermed kører man aldrig træt i noget, og der vil være noget til lige det øjeblik, hvor du får lyst til at spille. Nogle gange kan du måske have 30 min, og gerne lige vil spille lidt, men andre gange har du måske et par timer, som du kan brænde af. Er du en brætspilsfan, har du formentlig et spil begge situationer, og så er det bare at vælge. Du kan sågar købe udvidelser til rigtig mange spil. Hvis et spil skulle blive kedeligt, men du er vild med konceptet, ville du derfor kunne købe udvidelserne til, og dermed åbne helt nye verdener, som du ikke har prøvet at leve dig ind i før. Det er blevet det helt nye, og medvirker også til hvorfor danskerne elsker brætspil. De kan nemlig få det lige som de vil have, og det tiltaler rigtig mange købere, unge som gamle.

 

Disclaimer

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *